Nyheter  |
Author Š | Språk/Giella: language Sámi

Stine Lise Nordsletta Somby (18) fra Karasjok blir nett-/SoMe-journalist i ungdomsmagasinet Š.

Stine Lise Nordsletta Somby.
Stine Lise Nordsletta Somby.

Loga sámegillii.

Stine Lise Nordsletta Somby er ansatt i 50 % stilling som nett-/SoMe-journalist i ungdomsmagasinet Š. Hun har allerede begynt i jobben og gleder seg til nye utfordringer.

– Denne stillingen passer meg perfekt! Jeg har alltid hatt stor interesse for sosiale medier og er selv veldig aktiv der. Akkurat nå er dette drømmejobben, sier Stine Lise.

TikTok

Nettsiden og sosiale medier blir Stine Lises ansvarsområde. Hun skal først og fremst produsere innhold til disse plattformene, men kommer også til å lage stoff til papirmagasinet.

Hun tror at det blir både gøy og utfordrende.

– Det første jeg har gjort er å lage Š sin egen TikTok-konto. Vi kommer til å publisere innhold der. I tillegg skal vi bli mer synlig på Instagram, sier den nye journalisten.

Stine Lise blir Š sitt nye ansikt utad i sosiale medier.


Ønsket er å publisere videosnutter i vlogg- og reportasjeform, men tilpasset for TikTok.

Stine Lise går siste året på Samisk videregående skole i Karasjok. Hun går studiespesialisering med fordypning i realfag. Det siste halvåret skal hun kombinere skolegang med jobb.

Les også: Influenceren Evelina

Erfaring med sosiale medier

– Jeg er utrolig takknemlig for denne muligheten. Sosiale medier opptar mye av tiden min. Vennene mine mener at jeg allerede er litt influenser, ler Stine Lise.

Interessen hennes for sosiale medier har også gjort at hun er blitt medieansvarlig for årets russ i Karasjok. PR-sjef blir hun kalt.

I tillegg har hun fått styre kontoene på sosiale medier til Porsanger IL, hvor hun selv spiller fotball. Erfaring som YouTuber har hun også.

– Jeg gleder meg til å vise hva jeg kan! Jeg er ganske aktiv på TikTok fra før av, så å kunne jobbe med det i tillegg blir spennende.

Stine Lise Nordsletta Somby
Stine Lise har alltid lest Š på skolen. Nå ser hun frem til å selv lage innhold for Š sine lesere.


Fornøyd redaktør

Stine Lise skal først og fremst prøve å nå ut til elever på ungdomsskole og videregående, som er målgruppen til Š. Målet er løfte frem det samiske språket i sosiale medier og på nett, som jo er plattformer som brukes av de fleste ungdommer.

Papirmagasinet skal fortsatt komme ut fire ganger i året. Det er det Niels Ovllá Oskal Dunfjell som har ansvar for.

Han er ansvarlig redaktør, og gleder seg til å få en kollega i redaksjonen.

– Vi er veldig glade for at Stine Lise begynner å jobbe hos oss. Hun kjenner til hva unge bryr seg om og hvordan nå ut til dem i enda større grad. Vi har tro på at hun er den rette til denne jobben, sier redaktør Niels Ovllá og fortsetter:

– I tillegg er vi så heldig at en stor andel av leserne får magasinet rett i hånda via skolen. Vi er veldig fornøyde med det totale tilbudet vi kommer til å ha fra nå av.

Niels Ovllá
Niels Ovllá Oskal Dunfjell er redaktør i Š.


Magasinet i papirform sendes ut gratis til målgruppen, som er skoleelever i Norge fra åttende trinn og oppover med samisk som fag.

Den nye journalisten ønsker seg gjerne tips. Hun er enklest å komme i kontakt med nettopp gjennom sosiale medier.

– Det er bare å ta kontakt hvis man har forslag eller ideer med tanke på sosiale medier. Š er jo for de unge, så det er mulig å påvirke innholdet, oppfordrer Niels Ovllá.

Stikkord:    Š   •   Samisk   •   SoMe   •   Sosiale medier   •   Stine Lise Nordsletta Somby   •   Ungdomsmagasin   •  

Sullasaš lohkamuš